Bahatost ga koštala velike karijere: Nekada talenat, a danas "prosi" za koji minut na terenu

Završio je u egzotičnom niželigašu

Bahatost ga koštala velike karijere: Nekada talenat, a danas "prosi" za koji minut na terenu

Haris Zilić

Fudbalere često na terenu košta njihova glava ili neozbiljnost van terena, a neki svoj talenat nikada ne pretvore u pravu i značajnu karijeru. Sada već daleke 2006. godine Liverpool je završio transfer velikog talenta iz francuskog St. Etiennea, svi su mislili da su Redsi napravili vrhunski potez, ali priča je otišla u skroz drugom smjeru.

Na ljeto 2006. godine na Anfield je stigao 20-godišnji Marokanac Nabil El Zhar.

Fudbaler sjajne brzine, krilni igrač kakvog je svaki trener želio u svom timu. Redsi su tada u borbi za El Zhara bili brži od Milana, Intera, Barcelone, ali na kraju se to ispostavilo kao katastrofalan potez.

Zbog svog bahatog ponašanja na treninzima, ali i neozbiljnosti van terena, El Zhar nikada nije pokazao svoj talenat na velikoj sceni.

Liverpool ga je "trpio" šest sezona, a onda su digli ruke od Marokanca koji ima i deset nastupa za svoju reprezentaciju. U šest sezona za Redse je skupio 21 nastup i nije postigao nijedan pogodak.

Nakon Liverpoola krenulo je lutanje, klasično za fudbalere koji upropaste svoj talenat i znanje.

Oglasi

Pokušavao je El Zhar karijeru da oživi u Las Palmasu, zatim Leganesu, Levanuteu, nije išlo kako je zamislio, mučio se i u Španiji i onda potez za egzotične zemlje, međutim i tu je krenulo sve naopako.

El Zhar je potpisao za Al Ahli u Kataru 2019. godine, da bi klub raskinuo saradnju u julu 2021. godine.

Pola godine bio je bez kluba, a onda se javio drugoligaš iz Katara Muatiher SC, potpisao nekada velikog talenta, međutim fudbal i El Zhar su očigledno u velikoj svađi.

Ni u katarskom drugoligašu se nije pokazao da stvar bude gora minutaže skoro i da nema, a samo je odigrao 90 minuta u Kup utakmici dok u prvenstvu još nema prilike za igru i čeka minutažu za kapaljke.

Čak je molio i trenera da mu pruži priliku u nekoliko utakmica da vide ima li smisla za dalju saradnju, prenosili su neki francuski mediji.

Javili su se i klubovi iz Maroka, žele El Zharu da pruže koliko toliko pristojan kraj karijere, međutim tinedjžerske bubice i rana slava te epiteti udarili su mu u glavu i karijera završava onako kako nije ni sanjao, daleko od velike pozornice.

Ako ništa ostat će upamćena 2006. godina kada je bio vodeća tema u ostrvskim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi