NAC Breda nanijela PSV-u drugi poraz

Holandska Eredivizija, 16. kolo

NAC Breda nanijela PSV-u drugi poraz

Edmir Škorić

PSV, vodeća momčad holandskog šampionata, poražen je na na gostovanju kod NAC Brede (4:2).

Drugi je ovo prvenstveni poraz tima iz Eindhovena, a priliku da ga iskoristi na najbolji mogući način ima drugoplasirani Twente, čiji zaostatak za liderom sada iznosi svega tri boda.

PSV je poveo u 15. minuti preko Reisa, ali je Leonardo u 30. minuti uspio domaćoj ekipi donijeti izjednačenje. Tri minute kasnije, Dzsudzsak je ponovo vratio vodstvo gostima iz Eindhovena.

Uporni domaćin vraća se u igru do odlaska na predah, kada je Amoah, u 41. minuti, pogodio za novo poravnanje. Breda je u nastavku preko Boussabouna i Amoaha došla do sigurne pobjede (4:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.