NAC Breda u Evropskoj ligi
Slavlje igrača i navijača NAC Brede nakon velikog trijumfa

Holandski play-off

NAC Breda u Evropskoj ligi

Pobjedom na gostovanju kod Groningena, fudbaleri NAC Brede izborili su plasman u Evropsku ligu za narednu sezonu, pridruživši se Ajaxu, PSV Eindhovenu i Heerenveenu, koji su isto takmičenje osigurali ranije.  

Nakon što je prvi meč doigravanja za Evropu završen bez pobjednika (1:1), Breda je napravila veliki podvig slavivši gostujući trijumf rezultatom 2:0.

Prvi dio susreta okončan je bez golova, a trijumf gostiju nagovijestio je Amoah golom u 65. minuti. Kada su se domaći otvorili „propuh“ u odbrani iskoristio je Feher i golom u 85. minuti postavio konačan rezultat.

NAC Breda će igrati u drugom pretkolu Evropske lige i mogući je protivnik naših klubova u ovom takmičenju, Slaviji, Sarajevu, te vjerovatno Širokom Brijegu (ukoliko premijerligaš sa Pecare prođe prvo pretkolo u kojem je nosilac).

Groningen - NAC Breda 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.