Nacizam na stadionu u Dortmundu

Nacizam na stadionu u Dortmundu

Aktuelni prvak Njemačke Borussija iz Dortmunda savladala je u 1. kolu Bundeslige Werder, ali je susret ipak obilježio nacistički transparent na Signal Iduna Parku.

Na fotografiji koja je preplavila njemačke medije, vidi se transparent na kojem piše "Solidarnost sa NWDO", a radi se o ekstremnoj desničarskoj organizaciji koja je prije nekoliko godina zabranjena nakon što su u njenim prostorijama nađeni brojni promotivni materijali nacističkog sadržaja.

Dvije osobe su uhapšene i to zahvaljujući odgovornim navijačima Borussije, koji su naciste prijavili policiji, koja je preko fotografije identifikovala počinioce.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti