Nada za Liverpool, Gillett prodaje NHL klub

Nada za Liverpool, Gillett prodaje NHL klub

M. Skaka

Suvlasnik Liverpoola, George Gillett prodaće većinski udio u Montreal Canadiensima čime bi mogao spasiti svoj kapital uložen u Liverpool.

Gillett je dogovorio prodaju kanadskog NHL kluba, tačnije 80% dionica koj su u njegovom vlasništvu, uz Bell Centre arenu, kao i Gillett Entertainment Group za, kako se procjenjuje. 330 miliona funti. Ovim bi se uklonio pritisak sa Liverpoola, gdje on i njegov partener Tom Hicks duguju 350 miliona funti koje moraju vratiti do 24. jula.

Montreal Canadiense kupiće porodica Molson koja već u vlasništvu ima preostalih 20%.

Nije samo Gillett u situaciji da prodaje dijelove svoje sportske imperije. Zbog lošeg poslovanja sa Liverpoolom i Hicks je na prodaju stavio svoj NHL klub, Dallas Starse, te baseball klub Texas Rangerse.

Hicks i Gillet kupili su Liverpool 2007. godine i od tada nisu napravili mnogo dobrih poslovnih poteza. Daleko su od ispunjenja obećanja o novom stadionu, nisu omiljeni među navijačima, a ni njih dvojica nisu u najboljim odnosima. Njihov dug od 250 miliona funti prolongiran je na šest mjeseci početkom godine i teško je očekivati da će Amerikanci dobiti još jednu odgodu.

Hicks i Gillett već su stavili i Liverpool na prodaju početkom godine uz cijenu od 500 miliona funti, ali prodaja nije finalizirana.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti