Nadal postao dioničar Mallorce

Nadal postao dioničar Mallorce

Najbolji teniser današnjice Rafael Nadal i službeno je postao dioničar španskog fudbalskog prvoligaša Mallorce.

Nadal je već od ranije poznat kao veliki zaljubljenik u fudbal, a ne krije da navija za Real Madrid. Također, najavljena je njegova prisutnost na Soccer City stadionu u Južnoafričkoj Republici u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva između Španije i Holandije, u kojem će, naravno, navijati za Furiju.

Nadal je rođen na Mallorci, a sada je odlučio i finansijski pomoći lokalnom klubu čiji se dug procjenjuje na 85 miliona eura.

"Čast mi je što mogu na bilo koji način pomoći Real Mallorci i to ću učiniti. Uzbuđen sam što sam dio ovog novog projekta koji su inicirali stanovnici Mallorce. Vrlo sam također sretan što imamo Laudrupa za novog trenera kao i poboljšanje imidža kluba", rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.