Nadal prodao svoje dionice u Mallorci

Nadal prodao svoje dionice u Mallorci

Edmir Škorić

Teniski superstar Rafael Nadal i njegov stric Miguel Angel Nadal prodali su svojih 10% dionica koje su imali u španskom nogometnom klubu Mallorci.

Dvadesetpetogodišnji teniser, drugi na svijetu, poznat je kao navijač Real Madrida, no odlučio se 2010. godine kupovinom dionica pomoći klubu gdje je rođen. Njegov stric Miguel Angel, legendarni bivši igrač Španije i Barcelone, radi također u Mallorci.

Iz Mallorce su poručili da je njemački biznismen Utz Claassen kupio Nadalove dionice koje su povećane za 20%.

Dobra vijest za navijače Mallorce je i ta da je klub prošle sedmice dobio 50% popusta na novac koji duguje te da će to isplaćivati u pet godina. Tako bi Mallorca trebala u budućnosti ekonomski biti stabilna.

Klub je trenutno 14-plasirani u španskoj Primeri sa tri boda više od Sporting Gijona koji se nalazi u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.