Mehmed Janjoš, šef stručnog štaba Olimpica

"Nadam se da će zdrav razum preovladati"

Na jednom od treninga Olimpica razgovarali smo sa trenerom Vukova Muhamedom Janjošem, junakom na utakmici protiv Širokog Brijega Almirom Pliskom, reprezentativcem Muhamedom Subašićem, te trenerom golmana Kenanom Bečirovićem.

Olimpic je u prošlom kolu ostvario veliku pobjedu na Pecari nad Širokim Brijegom od 3:1. Tim trijumfom sarajevskom premijerligašu otvorio se put ka izlasku u Evropu.

U narednom kolu Premijer lige Vukovi dočekuju Drinu koji su u prvoj utakmici u Zvorniku savladali sa visokih 3:1.

"Pobjeda protiv Širokog nam mnogo znači, otvorila nam je velika vrata. Široki je pokazao da je veoma kvalitetna ekipa", prokomentarisao je utakmicu protiv Širokog Muhamed Subašić.

"Presretan sam zbog ovog poziva, kao što sam bio i nakon prvog. Reprezentacija mi je svetinja i uvijek se rado odazovem selektoru", dodao je lijevi bek Olimpica koji se ponovo našao na spisku Safeta Sušića, selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Mogu se očekivati sve bolje i bolje igre. Došli smo tek u pravu formu. Što se mene tiče uvijek ima mjesta za napredak", rekao je Almir Pliska, napadač Vukova.

"Preko kupa je uvijek bilo lakše izaći u Evropu. Mi ćemo učiniti sve da to i ostvarimo. Poslije pobjede u Širokom primakli smo se vrhu, tako da možemo i preko prvenstva u Evropu", istakao je Kenan Bečirović, trener golmana sarajevskog premijerligaša.

"Moramo zaboraviti Leotar i Široki i okrenuti se Drini. Ukoliko bi pobijedili kraj prvenstva bi dočekali u miru", osvrnuo se Mehmed Janjoš na narednu utakmicu Olimpica protiv Zvorničana.

"Ne vjerujem da će ljudi donijeti odluku koja je protiv fudbala. Nadam se da će zdrav razum preovladati i da će naši klubovi i reprezentacija igrati u Evropi", prokomentarisao je probleme u Savezu stručnjak na klupi Vukova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.