Nadam se da ću krenuti Džekinim stopama
Matijas Pejić u dresu Brna

Matijas Pejić, U21 reprezentativac BiH

Nadam se da ću krenuti Džekinim stopama

Matijas Pejić jedan je od najtalentovanjih lijevih bekova u BiH, ove je sedmice potpisao za Brno iz Češke. Ova je ekipa u češkom prvenstvu završila na 10. mjestu, a u predstojećoj sezoni imaju ambicije da izađu u Evropu.

SportSport.ba: Potpisao si za Brno. Jesi zadovoljan uslovima ugovora?

“Da, potpisao sam četverogodišnji ugovor sa ovim češkim prvoligašem. Sa svim uvjetima sam prezadovoljan i drago mi je što sam dobio priliku razvijati svoju karijeru. Ovo sam i priželjkivao da dođem u ovaku ambicioznu sredinu i nadam se da možemo izboriti Evropu”.

SportSport.ba: Tražili su te mnogi klubovi, zašto baš Brno?

“Jeste istina je da je bilo mnogo interesanata, kako iz Premijer lige BiH, tako i iz Hrvatske nogometne lige, zatim iz Poljske i Rumunjske...ali mislim da sam dobro odabrao i da sam izabrao najbolju ponudu. Siguran sam da će mi Brno biti dobra odskočna daska za dalju karijeru u budućnosti”.

SportSport.ba: Član si mlade, U21 reprezentacije BiH, kakvi su tu planovi?

“Da, još uvijek sam član mlade reprezentacije i nadam se da ću svojim igrama u novom klubu i dalje osiguravati sebi mjesto u početnih 11 naše mlade reprezentacije, jer nam ubrzo kreću i kvalifikacije”.

SportSport.ba: Nadaš li se pozivu A reprezentaciju?


“Smiješan je onaj koji kaže da se ne nada pozivu u najbolju državnu selekciju, ali kao što sam rekao, imam još jedan ciklus odraditi sa mladom repkom, a potom se trebam izboriti za poziv u A selekciju”.

SportSport.ba: Kako vidiš sebe u budućnosti?


“Samo se nadam da će me u budućnosti ozljede zaobilaziti u velikom luku kao što je to bilo i do sada. Nadam se da ću ovdje igrati i napredovati, pa ko zna jednog dana možda krenuti stopama Edina Džeke. Na kraju bi se zahvalio svima koji su bili uz mene i koji su mi pomogli da se ovaj transfer riješi u pozitivnom smislu”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.