Nadarević: Da je više ovakvih akcija

Sve spremno za humanitarni meč u Cazinu

Nadarević: Da je više ovakvih akcija

Edmir Škorić

Safet Nadarević, stoper bh. reprezentacije, zadovoljan je igrama svog Eskisehirspora u turskom šampionatu, a u razgovoru za naš portal kazao je kako sa nestrpljenjem iščekuje humanitarnu utakmicu u Cazinu.

Nadarević je svih 90 minuta odigrao za Eskisehirspor u petak, kada je njegova momčad na svom terenu, rezultatom 2:0, savladala favorizovani Bešiktaš.

"Pa, kada se sve sabere i oduzme, zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Dolaskom novog trenera puno bolje igramo, što smo dokazali i pobjedom nad Bešiktašom. Nastavimo li ovako, ne sumnjam da ćemo se na kraju domoći tog petog mjesta, ali bit će dosta teško", rekao je Safet Nadarević za SportSport.ba, a na pitanje što misli o remiju "domaćih Zmajeva" sa Poljskom u Antaliji, odgovara:

"Nažalost, nisam bio u mogućnosti da pogledam utakmicu. Kao što rekoh, u petak smo u to vrijeme igrali utakmicu sa Bešiktašom i zaista nije bilo nikakve šanse da odgledam utakmicu. Tek sam kasnije saznao rezultat. No, da nisam igrao u petak, otišao bih svakako do Antalije i pogledao naše momke".

U rodnom Cazinu je Nadarević organizovao pravi fudbalski spetakl, odnosno humanitarnu utakmicu gdje bi sav prihod išao na račun organizacije "Djeca bez roditelja", što je zasigurno velika gesta stopera naše reprezentacije.

"Do sada sam kontaktirao mnoge kolege, i svi su imali sluha. Svi su najavili dolazak i svi želimo da ovo bude pravi spektakl i na kraju da obradujemo djecu bez roditelja kojima je ovo zaista potrebno. Sve je već dogovoreno i jako sam sretan zbog toga. Svi su, naravno, dobrodošli. Žao mi je što nema više ovakvih akcija. Nadam se da će ih još puno biti u budućnosti", kazao je Nadarević za kraj našeg razgovora.

Napomenimo kako će se ta utakmica odigrati u Sportskoj dvorani u Cazinu, 27. decembra sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.