Nadarević: Danas svi igraju nogomet

Luksemburg je "autsajder", no...

Nadarević: Danas svi igraju nogomet

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hrasnici odradila posljednji trening pred polazak u Luksemburg, te tako privela kraju pripreme za "operaciju" koja počinje u petak navečer na luksemburškom stadionu Josy Barthel.

Prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu 2012. godine Bosna i Hercegovina će odigrati u petak i to kod "autsajdera" Luksemburga. No, stoper naše selekcije Safet Nadarević poziva na oprez.

"Imali smo dosta opomena u prijateljskim utakmicama, pa se nadam da smo dovoljno naučili iz toga. Najvažnije je da je počelo prvenstvo i da su svi igrači na raspolaganju selektoru. Došli smo ovdje i razmišljamo samo o Luksemburgu. Idemo tamo i jedino što želimo je osvojiti tri boda", kazao je Nadarević okupljenim novinarima u Hrasnici, te na pitanje da li možemo osvojiti četiri boda iz nadolazeće dvije kvalfikacione utakmice, odgovorio:

"Ne želimo uopšte razmišljati o Francuskoj. Fokusirani smo samo na utakmicu sa Luksemburgom, a tek poslije ćemo razmišljati o Francuzima. Mislim da će biti teška utakmica u Luksemburgu jer danas svako igra nogomet."

Nadarevićev Eskisehirspor je u prva tri kola turskog prvenstva zabilježio dva poraza, uz jedan osvojen bod.

"Imali smo slab početak, loše tri utakmice, ali mislim da će se promijeniti trener i da će situacija biti puno bolja nego što je to sada".

Jedan od ključnih igrača u sastavu selektora Safeta Sušića je još jednom naglasio važnost gostovanja u Luksemburgu.

"Želimo li nešto više napraviti u ovom kvalfikacionom ciklusu, moramo pobijediti Luksemburg".

Ekspedicija Zmajeva sutra će u 10 sati čarter letom otputovati za Luksemburg, te će prije utakmice odraditi i dva treninga (četvrtak i petak). Podsjećamo, susret se igra na stadionu Josy Barthel u petak sa početkom u 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.