Nadarević: Najbolji sam stoper BiH!
Safet Nadarević, na ljeto bi mogao u Englesku

Nakon što je postigao prvi gol u Turskoj

Nadarević: Najbolji sam stoper BiH!

“Reprezentaciji želim sve najbolje. O spisku selektor odlučuje, a moje je da igram. Neka radi kako misli da je najbolje. Siguran sam da, osim Spahića, Ćiro nema boljeg stopera od mene u ovom trenutku“, tvrdi Safet Nadarević, fudbaler Eskisehirspora u današnjem „Avazu“.

Kao što je poznato naš nacionalni tim 8. februara okupiće se u Zagrebu pred prijateljski meč s Rijekom kojeg će odigrati tri dana kasnije na „Kantridi“. Na spisku ponovo neće biti Nadarevića, kojeg je selektor Miroslav Ćiro  Blažević „prekrižio“ nakon povrede na treningu uoči meča kvalifikacija za SP s Turskom u Istanbulu.

Nadarević je, kako je SportSport.ba pisao u nedjelju bio jedan od najboljih igrača Eskisehirspora u susretu 18. kolu turske Superlige, kada je njegov tim sa 6:1 deklasirao Istanbul BB. Osim što je dobro odigrao na poziciji stopera, on se prošlog vikenda i upisao u strijelace.

“To mi je bio prvi gol u prvenstvu Turske. Dao sam nekoliko na pripremnim utakmicama, ali ovo je prvi zvanični. Postigao sam ga udarcem nogom poslije prekida. I prije sam znao „zabijati“, ali je uglavnom to bilo udarcima glavom“, istakao je Nadarević za „Avaz“, naglasivši kako bi na ljeto mogao preseliti u jedan od engleskih klubova, pričajući kako mu je predsjednik Eskisehirspora kazao da se pojedini timovi sa Ostrva interesuju za njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti