Nadarević presretan povratkom u tim
Safet Nadarević igraće protiv Belgije

Ćiro i definitivno popustio

Nadarević presretan povratkom u tim

„Presretan sam. Samo ja znam kako mi je teško bilo nakon svega što se desilo u Turskoj. Nadam se da ću biti zdrav i spreman da pomognem reprezentaciji u utakmicama protiv Belgije“ rekao je stoper Safet Nadarević za „Avaz“ nakon što je Miroslav Ćiro Blažević i definitivno potvrdio, što je SportSport.ba pisao odmah po završetku utakmice u Rijeci, a to je da će ga vratiti u naš nacionalni tim.

Ćiro je Nadarevića otjerao iz reprezentacije, nakon što se ovaj povrijedio na posljednjem treningu uoči meča s Turskom u Istanbulu, a sa selektorovom dozvolom je propustio početak priprema za ovaj meč.

„Na Nadarevićevom povratku su insistirali svi. Igrači, navijači, novinari, nema ko nije vršio pritisak. Pogriješio jeste, ali sam shvatio da ne smijem ići protiv sebe zbog kaprica“, istakao je Blažević za pomenuti bh. dnevni list, te dodao:

Idemo u Belgiju!
Svi zainteresovani koji žele putovati na utakmicu Belgija - BiH, a nisu bili sretni dobitnici u našem SMS kvizu, imaju priliku to učiniti u narednih pet dana. Interesovanje za putovanje u Belgiju po cijeni od samo 325 KM je ogromno, a rezervacije i uplate još se mogu izvršiti u turističkim agencijama „Sol Azur“ i „Buena Vista“.
Sve informacije možete dobiti u turističkoj agenciji „Sol Azur“ u Sarajevu (ulica: Vladislava Skarića 10, ili na broj telefona: 033/ 550 - 540), te u turističkoj agenciji „Buena Vista“ u Zenici (ulica: Talića brdo 9, ili na broj telefona: 032/ 444 - 777).
Požurite, jer broj mjesta je organičen!  
„Možda ovo ne bih uradio prije desetak godina, ali sam sada pogazio svoju riječ. Možda zato što sam sada malo mudriji. Premalo nas je da se možemo odreći nekog kvalitetnog igrača.“

Selektor će za dva meča s Belgijancima, 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici, pozive uputiti napadačima Marku Topiću i Adnanu Čustoviću, te golmanu Almiru Tolji. Kaže, kako možda bude još iznenađenja na spisku.

„Ima još mjesec do Belgije. Nadam se da će to biti dovoljno vremena da se naš prvi golman Kenan Hasagić oporavi i počne braniti. Isto se nadam i za Emira Spahića da će igrati i biti u takmičarskoj formi. S druge strane, drago mi je da je Darijo Damjanović zaigrao za svoj novi klub“, kazao je Blažević.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti