Nadarević slavio u gostima

Turska Superliga, 9. kolo

Nadarević slavio u gostima

Edmir Škorić

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 9. kola turske Superlige. Eskisehirspor našeg reprezentativca Safeta Nadarevića ostvario je gostujuću pobjedu nad Karedmir Karabukom, dok su po bod osvojili Sivasspor i Bucaspor, odigravši 1:1.

Nadarevićev Eskisehirspor polako ali sigurno bježi iz donjeg tijela tabele. Nakon minimalne domaće pobjede nad Istanbulom (1:0), Eskisehirspor je slavio pobjedu na gostovanju kod Karabukspora.

Gosti su imali dvostruku prednost do odlaska na odmor, zahvaljujući golovima koje su postigli Coskun (11.) i Karadeniz (39.), a domaćin uspio tek ublažiti poraz u 52. minuti, kada je Emenike pogodio za konačnih 1:2. Nadarević je odigrao svih 90 minuta, a jedina mrlja bio je žuti karton kojeg je dobio sredinom prvog dijela.

Sivasspor i Bucaspor odigrali su neriješeno (1:1). Poveli su gosti preko Taskirana u 12. minuti susreta, ali je bod domaćoj ekipi donio Eris u šestoj minuti nastavka.

Superliga Turske, 9. kolo
Karedmir Karabuk – Eskisehirspor 1:2 (Emenike 52/ Coskun 11, Karadeniz 39)
Sivasspor – Bucaspor 1:1 (Eris 51/ Taskiran 12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti