Nadarevićev Eskisehirspor minimalno slavio

Nadarevićev Eskisehirspor minimalno slavio

U utakmci 8. kola turske Superlige između Eskisehirspora Safeta Nadarevića i Buyuksehir  Kenana Hasagića, domaćini su slavili minimalnim rezultatom 1:0 golom Karadeniza.

U ovom susretu svih 90 minuta na terenu u domaćoj ekipi je proveo Safet Nadarević, dok kod gostiju na golu nije bilo Kenana Hasagića najvjerovatnije zbog povrede.

Eskisehirsporu je trebala pobjeda u ovom susretu za bijeg sa dna tabele, a i uspijeli su u tome. U 32. minuti 19-godišnji napadač Bahutan Karadeniz dovodi u prednost domaću ekipu, a tim rezultatom se i otišlo na odmor. Od 36. minute tim našeg Safeta Nadarevića igrao je bez isključenog Arslana koji je dobio dva žuta kartona.

U drugom poluvremenu oba trenera su relativno rano izvršila sve tri izmjene, međutim do promjene rezultata nije došlo.

ESKISEHIRSPOR: Ivesa, Arslan, Sadygov, Nadarević, Yaman, Zengin, Pele (od 53. minute Ertugrul), Kaya, Ozturk (od 69. minute Angelo), Karadeniz, Sari (od 46. minute Coskun).

BUYUKSEHIR: Bahadir, Kus, Akyuz (od 76. minute Depe), Arat, Eksioglu, Holmen (od 75. miute Korkmaz), Tekdemir, Suzen, Kose, Akin (od 68. minute Akin), Tum.

ŽUTI KARTONI: Arslan, Pele, Ozturk, Ivesa, Karadeniz (Eskisehirspor), Tum, Arat, Akyuz, Kus, Suzen (Buyuksehir)CRVENI KARTONI: Arslan (Eskisehirspor)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.