Nadarevićev Eskisehirspor slavio kod kuće

Turska Superliga, 16. kolo

Nadarevićev Eskisehirspor slavio kod kuće

Edmir Škorić

U tri u subotu odigrane utakmice 16. kola turske Superlige postignuto je devet golova, od čega osam na utakmici Karabukspor - Mersin.

Mersin je s bh. golmanom Ibrahimom Šehićem na golu ostvario gostujuću pobjedu od 5:3 kod Karabukspora i tako stigao do pete pozicije.

Na samom otvaranju utakmice Ilhan Parlak je doveo domaće u vodstvo, a već u 10. minuti Bilal Kisa je udvostručio prednost. Sedam minuta kasnije Andre Moritz smanjio je na 2:1, bivši igrač Hajduka Florin Cernat u 23. povisio na 3:1, a korak za Karabuksporom Mersin je zadržao pogotkom Mortiza u 25. minuti.

Nastavku veliki preokret. Beto u 55. minuti izjednačava rezultata, Ben Yahia u 87. dovodi u vodstvo goste po prvi put na utakmici, a Ozukwo u samoj završnici postavlja konačan rezultat.

S dobrim je partijama nastavio i Eskisehirspor u čijem je dresu svih 90 minuta nastupio Safet Nadarević i pritom zaradio javnu opomenu. Pobjedu im je nad Kayserisporom donio Sari golom u 51. minuti.

Nije bilo pogodaka tek u duelu Ankarugucuja i Gazaintepspora.

Turska Superliga, 16. kolo:

Ankaragucu - Gazaintepspor 0:0
Karabukspor - Mersin 3:5 (Parlak 3, Kisa 10, Cernat 23/ Moritz 17, 25, Beto 55, Ben Yahia 88 - penal, Ozokwo 90
Eskisehirspor - Kayserispor 1:0 (Sari 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.