Nadolazeća zvijezda: Miralem Pjanić

Nadolazeća zvijezda: Miralem Pjanić

Nakon što je završena prva faza takmičenja po grupama u okviru Lige prvaka, neke nove zvijezde su već na vidiku fudbalskog neba.

Svakako da se među njima nalazi i Miralem Pjanić, mladi vezista Lyona i reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je ove sezone jednostavno eksplodirao.

Pjanić je u šest odigranih utakmica za Lyon u Ligi prvaka ove sezone postigao tri gola i imao tri asistencije, a samo mu je 20 godina. Reprezentativac Bosne i Hercegovine objeručke  je prihvatio ukazanu priliku odlaskom Juninha, te se vrlo brzo nametnuo u komadanta veznog reda Lavova sa Gerlanda.

Osim Pjanić, od novih mladij zvijezda svakako još vrijedi izdvojiti Hulka, robusnog napadača Porta, Crnogorca u Fiorentini Stevana Jovetića, sjajnog Rusa Alana Dzagoeva, te Interovog Maria Balotellija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.