Nagrada bi mi bila dodatni motiv za napredak
Lech odlučuje da li će Štilić preći u Celtic

Štilić na pragu Celtica, na potezu Lech

Nagrada bi mi bila dodatni motiv za napredak

Svako normalan bi volio karijeru nastaviti u Celticu, jer je to izazov za svakog fudbalera, a posebno nas mlađe, rekao je Semir Štilić, prvotimac Lech Poznana za SportSport.ba.

Naime, škotski prvak istrajan je u namjeri da već ove zime angažuje povremenog A reprezentativca naše zemlje. I Štilić ne krije želju da bi volio obući zeleni dres.

„Ne može ti biti jednostavno ako se za tebe interesuje takav klub kao što je Celtic i izuzetno mi godi ponuda Škota. Volio bih preseliti u Škotsku već sada, jer pitanje je da li će oni i na ljeto biti zainteresovani za mene. Ne sumnjam da ću i u proljetnom dijelu sezone nastaviti sa igrama kakve sam pružao nakon dolaska u Poljsku, međutim, ponude Celtica se ne dobivaju svaki dan“, naglasio je Štilić.

Glavna prepreka u relazaciji transfera, prema Štilićevim riječima je visina obeštećenja.

„Lech je nedavno odbio ponudu jednog evropskog kluba „tešku“ oko tri miliona eura, a zaista nisam upoznat koliko Celtic nudi. Znam da su pregovori u toku i ako Lech bude zadovoljan finansijskim uslovima uskoro ću obući dres Celtica. U suprotnom, ostaću u Poljskoj i radiću kao da se ništa nije ni dogodilo. Sve svoje zadaće u Lechu odradiću na najbolji način, a na ljeto... Ko zna šta će se tada dogodoti“, istakao je Štilić.   

Osim Celtica, prema pisanju britanskog Sky sporta, za Štilićeve usluge zainteresovan je i španski Espanyol.

Štilić je u konkurenciji i za najboljeg mladog fudbalera (do 21 godinu) u izboru portala SportSport.ba, a najavio je da će se pojaviti na manifestaciji proglašenja najboljih koja nosi popularni naziv „Idol nacije“.

„Dobro je da se i kod nas neko sjetio pokrenuti akciju izbora najboljih fudbalera, jer je to svjetski trend. Fudbal je ipak sport broj jedan, ne samo kod nas, tako da je akcija SportSport.ba za svaku pohvalu. Svaki početak je težak, ali ne sumnjam da će sve proći u najboljem redu, da će manifestacija postati tradicionalna i da će iz godine u godinu biti na sve većem nivou“, rekao je Štilić, dodavši:

„Sama činjenica da sam u konkurenciji za najboljeg mladog fudbalera je velika stvar, a eventualna nagrada bila bi mi dodatni motiv za napredak u karijeri.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti