Nagrađeni bivši igrači NK Bosna Visoko

Svečanost u Visokom

Nagrađeni bivši igrači NK Bosna Visoko

A. Beganović

Jučer je u Visokom u organizaciji Radija Q upriličena svečanost dodjele priznanja legendama NK Bosna Visoko, a prije ove ceremonije odigran je susret između veterana visočkog kluba i ekipe sastavljene od bh. novinara i nekadašnjih zvijezda zelenog terena.

Utakmica je mogla zadovoljiti prisutne gledaoce, a na kraju su slavili veterani Bosne (3:2). U dresu veterana visočkog kluba igrali su igrači koji su gradu Visokom i svim zaljubljenicima fudbala podarili mnogo srećnih trenutaka. S druge strane, nekadašnje zvijezde predvodili su Mirza Varešanović, Sabahudin Bujak, Elvedin Beganović i Nermin Šabić.

Međutim, iako su svi nabrojani nekadašnji reprezentativci, glavna zvijezda tima sastavljenog od bivših fudbalskih asova i novinara bio je naš popularni "Dijamant", čovjek koji komentarisajući utakmice naše reprezentacije i klubova u kojima igraju naši internacionalci, unosi cijelog sebe te na taj način nikoga pored malih ekrana ne ostavlja ravnodušnim, Marjan Mijajlović. Ekipu nekadašnjih bosanskohercegovačkih fudbalskih majstora i novinara sa klupe su predvodili Sinan Sinanović i bivši selektor našeg nacionalnog tima Fuad Muzurović.

Nakon završetka utakmice upriličeno je „treće poluvrijeme“ u hotelu „Visoko“, gdje su i uručena priznanja nekadašnjim igračima Bosne. Za sve ono što su dali Visokom i tamošnjem fudbalu priznanja su primili: Mustafa Limo, Zvonimr Frana, Franjo Rodić, Mahmut Mimić, Vehbija Šahinbegović, Asim Limo, Mirza Vranac, Mensur Užičanin, Ibrahim Pamuković, Mirko Dubovina i Meho Omanović.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.