"Najbolje je da Čolaković ode"

Kapiten zmajeva poručio

"Najbolje je da Čolaković ode"

Adnan Beganović

Nakon što je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Sulejman Čolaković, izjavio da je bivšem selektoru Miroslavu Blaževiću od ugovora sa BH Telecom isplaćeno 160.000 KM bez pravne osnove te da se sada, kada Ćire nema, neće više reprezentaciji dešavati utakmice kao protiv Irana iz jedan u dva, oglasio se i kapiten našeg nacionalnogtima Emir Spahić, koji je Čolakovića pozvao na ostavku.

"Ne znam zbog čega se Čolaković stalno dotiče bivšeg selektora Blaževića. Ali, ova izjava o utakmici sa Iranom je i napad na nas igrače, i to ne mogu prešutiti. Moram Čolakoviću reći da nas, bivše reprezentativce i legende našeg nogometa ostavi na miru i da, ako misli dobro Savezu i reprezentaciji, podnese ostavku i ode. Ne znam šta drugo može uraditi nakon ovih izjava. On je čovjek koji ništa dobro nije donio bh. nogometu. Umjesto da bude zahvalan Blaževiću i igračima na svemu što smo uradili u prošlim kvalifikacijama i spasili njega i njegove kolege od bijesa javnosti, on pokazuje svoj pravi karakter", rekao je Spahić za Dnevni avaz te dodao:

"Ako Čolaković ima problema sa bivšim selektorom, neka to rješava sa strane, a ne da u to miješa igrače. Ima i drugih načina. Putem medija nije način, jer je Čolaković nanio dovoljno štete reprezentaciji svojim glupim istupima u zadnjih nekoliko mjeseci."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.