Najbolji tim Argentine
Gaitan je jedini iz redova Boce u timu prvenstva

Argentina Apertura

Najbolji tim Argentine

Argentinska Apertura završila je prije desetak dana neočekivanim obratom. Banfield je prvi put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka. Goal.com je izabrao najboju sastav lige u kojem je naravno najviše igrača iz redova prvaka.

Najbolji golman lige je svakako Cristian Lucheti iz Banfielda, a u odbrani su još dvojica igrača aktuelnog prvaka, Victor Lopez i Sebastian Mendez. Ostale dvije defanzivne pozicije pokrivaju Juan Insaurralde iz Neweellsa i Maximilliano Velazquez iz Lanusa.

U vezom redu nema niko iz Banfielda, a desnu stranu pokriva Nicolas Gaitan iz Boce Juniors, lijevo je Sebastian Blanco iz Lanusa. Defanzivni vezista je Diego Rivero iz Simoneovog San Lorenza, dok je playmaker Diego Buonanotte iz River Platea.

Napadački dvojac čine Urugvajci. Joaquin Boghossian iz Newellsa je imao sezonu iz snova, dok je Santiago Silva bio najbolji igrač Banfielda i potpuno zasluženo našao mjesto u timu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.