Je li ovo najgori korner u povijesti nogometa?

Sudija mu zasmetao

Je li ovo najgori korner u povijesti nogometa?

E. Škorić

Palmeiras je sinoć u Paragvaju sa 3:0 pobijedio Cerro Porteno u meču Copa Libertadoresa.

Brazilski velikan imao je veliku ulogu favorita, a to je pokazao i na terenu te je u potpunosti nadigrao domaću momčad.

Ipak, ovaj meč ostat će upamćen po jednoj komičnoj situaciji već u osmoj minuti. Nogometaš Palmeirasa Gustavo Scarpa otišao je da izvede korner s lijeve strane, ali se brazilski veznjak spotakao i na kraju udario linijskog sudiju.

Sudija se odmaknuo kako bi brazilskom veznjaku dao dovoljno prostora da izvede korner, ali je onda odlučio napraviti korak udesno i spriječio napadača da ne šutne loptu. 28-godišnjak je na kraju pao, a očito je imao bolove dok je ležao na travi, no ubrzo je nastavio meč.

Scarpin "korner" ubrzo je postao viralan, a mnogi su ga na društvenim mrežama već okarakterisali kao najgori korner ikada izveden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije