Najlošija odbrana lige zaustavila HSV

Hannover izvukao bod

Najlošija odbrana lige zaustavila HSV

Edmir Škorić

Iako su skoro čitavo drugo poluvrijeme igrali sa deset igrača u polju, Hannover je na kraju uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom na gostovanju u Hamburgu.

HSV očajno juriša petu poziciju na tabeli i plasman u Evropu, no ako je suditi po današnjem izdanju, onda to zaista neće biti nimalo lagan posao.

Predposljednji Hannover se, istina, branio svih 90 minuta na HSH Nordbank Areni, no svejedno su uspjeli sačuvati svoju mrežu. Ruud van Nistelrooy, Berg, Ze Roberto i društvo nisu uspjeli "probiti" najlošiju odbranu njemačke Bundeslige.

Jiri Stajner je zaradio svoj drugi žuti karton u 60. minuti, pa su domaći pola sata prije kraja imali brojčanu prednost. No, pulenima Bruno Labbadie to nije bilo dovoljno. Labaddia je pognute glave napustio teren, praćen masovnim zvižducima domaćih navijača. Je li ovo kraj njegove avanture na klupi tima iz Hamburga?

Bundesliga, 29. kolo:
Hamburg - Hannover 0:0

Početni sastavi:
HSV: Rost, Aogo, Mathijsen, Boateng, Rincon, Pitroipa, Ze Roberto, Jarolim, Torun, Berg, Van Nistelrooy.
Hannover: Fromlowitz, Schulz, Haggui, Eggimann, Cherundolo, Stajner, Adreasen, Schmiedebach, Rausch, Pinto, Ya Konan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti