Sa 20 godina iskoristio veze i postao trener, a tri mjeseca kasnije se obrukao i dobio otkaz

Nevjerovatna priča u Engleskoj

Sa 20 godina iskoristio veze i postao trener, a tri mjeseca kasnije se obrukao i dobio otkaz

Esmer Oštraković

Dečko za koga vjerovatno nikada niste čuli, Sammy Mould, ima 21 godinu i najmlađi je trener u engleskom fudbalu. On je već dobio otkaz, a razlog je to što je sa klubov već ispao iz lige.

Naime, Sammy je dospio u centar pažnje engleskih medija jer je sa 20 godina preuzeo klubu osmoligaša Yaxleya, ali ne može se pohvaliti dobrim rezultatima.

Iako do kraja sezone ima još nekoliko mjeseci, klub koji je Mould vodio sa klupe već je i matematički ispao iz lige što je zaista nevjerovatno.

Upravo to je značilo i otkaz za najmlađeg trenera u engleskom fudbalu, a veliko je pitanje da li će ga neko htjeti zaposliti nakon takvih rezultata.

Kada je preuzeo ekipu imao je samo 20 godina, a glavni cilj bio je da sačuva ekipu u ligi i da se ne desi ovo što se desilo.

Yaxley je tada imao samo jedan bod na svom kontu, a ubrzo je uslijedila i prva pobjeda, što je dalo neku nadu ovom treneru.

Oglasi

Bio je 14. januar kada su savladali Harborough za 3:1, ali na kraju nisu uspjeli, te ih čeka niži rang takmičenja.

Klub se odmah odlučio da smjeni trenera, a mladom treneru su poželjeli mnogo sreće u budućnosti i u fudbalu i van njega.

Mould je prije manje od tri mjeseca postao rekorder, a zanimljiv je i način na koji je došao na klupu ovog kluba.

Naime, iskoristio je svoje veze jer je vlasnik kompanije koja se bavi sportskim menadžmentom, ali očtio se samo obrukao.

Nije uspio ništa dobro napraviti za ovaj tim jer je ekipa u 33 odigrane utakmice osvojila samo pet bodova i zvanično ispala iz lige.

Top Komentari

E.Car
Pa sta hoce, imali 1 bod kad je došao a sada imaju 5!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi