Najneobičniji dres ikada: Umjesto prezimena na leđima će nositi četiri mačke

Dobro će ga pamtiti

Najneobičniji dres ikada: Umjesto prezimena na leđima će nositi četiri mačke

A. Čaušević
Teme:

Fredrik Martinsson je defanzivac GAIS-a, ekipe iz Goteborga koja se takmiči u drugoj ligi Švedske. 

Ovaj 23-godišnjak će cijelu predstojeću sezonu umjesto svog prezimena na leđima nositi fotografiju četiri mačke i to zbog neobičnog klupskog pravilnika.

Naime, GAIS je omogućio da svako ko želi može zakupiti prostor na dresu, a neko je odlučio da kupi onaj dio rezervisan za prezime.

Odluka švedskog para da umjesto naziva neke kompbanije ili brenda kupi prostor za fotografiju svojih mački je izazvala dosta pažnje.

Švedski par Karl i Saaya je odlučili da daju podršku voljenom klubu tako što će reklamirati svoje mačke koje su uspjeli spasiti tokom putovanja u Honduras.

"Izabrali smo Martinssona jer nam se svidio kako je igrao tokom sezone, mislimo da je jak i imamo razlog više da gledamo ovog mladog talenta", objasnio je ovaj par.

Inače, mačke se zovu Sierra, Samson, Stella i Stout.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi