Neponovoljiva asistencija iz mjesta: Prebacio je sam sebe za najoriginalniji slobodnjak ikada

Fantastičan gol

Neponovoljiva asistencija iz mjesta: Prebacio je sam sebe za najoriginalniji slobodnjak ikada

A. Čaušević

Zabiti gol iz slobodnog udarca uopšte nije jednostavno. 

Timovi i igrači konstatno tražie razne načine i smišljaju ideje kako bi iz prekida pronašli put do mreže i postigli gol.

Neponovljivi slobodnjak viđen je u Bjelorusiji i to prije 15-ak godina, a strijelac je bio bivši reprezentativac te zemlje Artem Kontsevoy.

Bilo je to 2008. godine kada je Kontsevoy nastupao za MTZ-Ripo, a njegov tadašnji tim je igrao protiv ekipe Smorgona.

Slobodnjak je dosuđen tačno na polukrugu iznad kaznenog prostora, a Kontsevoyov saigrač je izvao zaista fantastičnu asistenciju.

Naime, on je iz mjesta podigao loptu u zrak, prebacio sebe i asitirao Kontsevoyovu koji je loptu poslao pod samu prečku.

Inače, Kontsevoy je već nekoliko godina u penziji, a jedno vrijeme je nastupao i za Bate Borisov s kojim je osvojio niz trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi