Najstariji igrač Liga petice potpisao novi ugovor

U septembru puni 42 godine

Najstariji igrač Liga petice potpisao novi ugovor

Admin Čaušević

Mnogi ljubitelji fudbala ne znaju ko je najstariji fudbaler Liga petice. Mnogi bi rekli da je to Gianluigi Buffon, ali to nije slučaj.

Radi se o brazilskom štoperu Vitorinu Hiltonu koji će u septembru napuniti 42 godine te nosi dres Montpelliera.

Hilton već godinama nastupa za Montpellier i nosi kapitensku traku bivšeg prvaka Francuske.

Danas je potpisao novi ugovor s Montpellierom što znači da će i sljedeće sezone na terenu predvoditi ovaj tim.

"Ovo nisam mogao ni zamislit. Kada sam počeo mislio sam da ću jednog dana imati 40-godin i da ću ih lijepo provesti, a to se i dešava. Ovaj ugovor potpisujem s istim žarom kao i prvi. Presretan sam špto mogu nastaviti svoju priču u Montpelliereu", rekao je Brazilac.

Brazilac je najstariji igrač u Ligama petice, ali i najstariji u historiji Ligue 1 obzirom da je stariji pet mjeseci od legendarnog Gianluigja Buffona.

Odbrana Montepelliera ove sezone je među najboljim u Francuskoj, tačnije samo su četiri ekipe primile manje golova, a Hilton je od moguće 33 odigrao čak 31 utakmicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Hilton je član Montpelliera od 2011. godine, a svoju karijeru je počeo prije 20 godina u Chapecoenseuu.

Inače, ubjedljvio najstariji igrač u historiji Liga petice je italijanski fudbaler Italo Rossi koji je 1951. godine zaigrao za Pro Patriju sa 52 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi