Najveća posjeta na Nou Campu

Razlog veliki stadon, ali i dobre igre

Najveća posjeta na Nou Campu

Edmir Škorić

Nogometaše Barcelone u prosjeku, na njihovom Nou Campu, prati 86.000 gledatelja, zbog čega su Katalonci najposjećeniji domaćini.

Nema sumnje da je konstatno velika posjeta razlog dobrih igara izabranika Pep Guardiole, no treba istaknuti i to kako je Nou Camp najkapacitiraniji stadion u Evropi, obzirom da na stadion može stati i do 99.000 gledatelja.

Na drugom mjestu je dortmundska Borussija koju na Signal Iduna-Park stadionu gleda 77.385 gledatelja u prosjeku. Na trećem mjestu je Manchester United (75.090), a onda i madriski Real (69.875), te Bayern iz Minhena (69.000).

Jedini drugoligaš na popisu od 30 najposjećenijih domaćih stadiona je berlinska Hertha sa 38.825 gledatelja u prosjeku. Ovu ljestvicu donosi portal Stadionwelt.de.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.