Najveći francuski derbi na Parku Prinčeva

26. kolo Ligue 1

Najveći francuski derbi na Parku Prinčeva

Večerašnjim susretom između Nice i Reimsa biće otvoreno 26. kolo francuskog fudbalskog šampionata.

U ovom kolu biće odigran najveći derbi Francuske između PSG-a i Marseilla. Tenzije između ova dva kluba kao i između gradova iz kojih oni dolaze su uvijek su visoke, a atmosfera je dodatno podgrijana stanjem na tabeli kao i izjavama Joeyja Bartona koji konstantno proziva 'zlatne momke' Parižana - Zlatana Ibrahimovića i Davida Beckhama.

Parižani uoči ovog kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa 51 bodom dok se njihovi protivnici sa četiri boda manje nalaze na trećem mjestu.

 

Zanimljiv duel odigrat će drugoplasirani Lyon i sedmoplasirani Lorient. Gosti imaju veliki motiv budući da bi ih pobjeda uključila u borbu za sami vrh tabele. Naravno, veliki motiv ima i Lyon koji održava korak sa vodećim Parižanima. Obje ekipe su u 25. kolu upisale pobjede.

 

Fenjeraš Nancy će u ovom kolu gostovati kod St. Etiennea te će nakon loših rezultata u zadnja tri kola pokušati da dođe do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak. Domaća ekipa u zadnje vrijeme igra odlično - u zadnjih šest kola ne zna za poraz te će pokušati novom pobjedom da uđe u borbu za sami vrh tabele. 

Valenciennes i Toulouse će odigrati duel koji bi mogao i za jedne i za druge odlučiti mnogo toga. Ova dva tima su izjednačena u gotovo svim aspektima te bi pobjeda u ovom slučaju značila mnogo.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U zadnje vrijeme ni jednim ni drugim ne ide baš najbolje u zadnje vrijeme. Valenciennes je u posljednih šest kola ubilježio samo jednu pobjedu dok Tolouse u zadnja četiri kola ima dva remija i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije