Najviše Brazilaca i Španaca u Ligi prvaka

Najviše Brazilaca i Španaca u Ligi prvaka

Španjolci i Englezi će u nastavku nogometne Lige prvaka sačinjavati čak polovicu klubova, jer je svih osam njihovih predstavnika izborilo osminu završnice natjecanja. Tri predstavnika imaju Talijani, dva Portugalci, a po jednoga Francuska, Njemačka i Grčka. Madrid i London su jedini gradovi sa po dva predstavnika.

Od prijavljenih nogometaša za drugi krug elitnog europskog klupskog natjecanja najzastupljeniji su Brazilci i Španjolci. Naime, brazilska kolonija broji 51, španjolska ravno 50 igrača.

Također, vrijedi napomenuti kako je Brazil jedina zemlja koja u svakom od 16 klubova sudionika nastavka natjecanja ima bar jednog svog nogometaša. Slijede Francuska i Argentina koje imaju svoje igrače u 12, te Italija, koja svojih igrača ima u 10 klubova.

Čast Bosne i Hercegovine će braniti dva nogometaša, a riječ je o Miralemu Pjaniću iz Lyona i Hasanu Salihamidžiću iz Juventusa. Srbija ima 5, Hrvatska 4, a Crna Gora 2 nogometaša. Od Afrikanaca najbrojniji su iz Obale Bjelokosti, jer ih ima ukupno 6. Jedini predstavnik Azije član je europskog prvaka Manchester Uniteda, a riječ je dakako o Korejcu Ji Su Parku.

Ukupno 47 zemalja se može pohvaliti da ima barem jednog nogometaša, međutim izostaju neke poznatije svjetske nogometne nacije koje nemaju svojih igrača, a kao što je primjerice slučaj s Australijom, SAD-om, Japanom, Paragvajom, Ukrajinom, Mađarskom, Tunisom, Iranom…

Poljska primjerice ima tri igrača, a zanimljivo radi se o trojici vratara.

Što se tiče trenerske struke najzastupljeniji su Portugal i Španjolska sa po 3 svoja stručnjaka. Italija i Francuska imaju po 2, a po jednoga Brazil, Čile, Njemačka, Nizozemska, Mexico i Škotska.

Poredak svih zemalja po broju igrača u Drugom krugu Lige prvaka:

51- Brazil
50- Španjolska
41- Italija
36- Francuska
31- Argentina, Portugal
24- Engleska
14- Grčka
13- Njemačka
11- Nizozemska
8- Urugvaj
6- Obala Bjelokosti
5- Češka, Srbija
4- Hrvatska, Švedska
3- Čile, Danska, Gana, Kamerun, Kolumbija, Mali, Poljska, Rumunjska
2- Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mexico, Švicarska, Turska, Wales
1- Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Irska, Island, Izrael, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Maroko, Nigerija, Norveška, Rusija, Sjeverna Irska, Slovačka, Škotska, Togo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.