Najzanimljivije izjave 'Simeonea sa Grbavice'!

Edis Mulalić ni po čemu nije običan

Najzanimljivije izjave 'Simeonea sa Grbavice'!

Edis Mulalić je na klupi Željezničara debitovao u velikom stilu. Novi trener Plavih je u svom debiju nadmudrio Miodraga Ješića i donio Želji prvu pobjedu u jednom gradskom derbiju nakon 2011. godine, kada je također na Grbavici rezultat bio 1:0.

Svojom pojavom Mulalić ni po čemu nije običan. Ono što ga je krasilo za vrijeme igračke karijere, krasi ga i na novoj poziciji u Željezničaru. Popularni 'Simeone sa Grbavice' je već na startu jasno dao doznanja da se njegova fudbalska filozofija zasniva na fanatičnom pristupu i ogromnoj borbenosti, kojom se često može nadoknaditi objektivni manjak kvaliteta.

I zaista, fudbaleri Željezničara koji su jučer istrčali na Grbavicu kao da nisu isti momci koji su prije svega sedam dana glatko poraženi u Travniku. Žargonski rečeno, Željini igrači su išli glavom na kopačku. Borili se za svaku loptu kao da sutra ne postoji, potpuno suprotno od fudbalera Sarajeva koji nisu bili ni blizu toliko našpanovani za utakmicu koja, ruku na srce, važi više od ostalih.

Jasno je da je Mulalić prije derbija vratio poljuljano samopouzdanje i podigao moral svojim igračima, ali je više puta naglasio da ima još 'milion stvari' koje treba popraviti. Imao je Mulalić i svoj šou pred kamerama na press konferenciji prije utakmice, ali i nakon njenog završetka. Donosimo vam nekoliko njegovih najzanimljivijih izjava od kako je došao na klupu Plavih. One su motivisale sve fudbalere, pa i navijače Željezničara, koji u Edisu imaju novog/starog ljubimca.

"Ko nije spreman da 'pogine' za Želju, zalutao je ovdje! Od svojih igrača tražim da se bore za klub i da nemaju straha. Da sutra dođe Barcelona, ne interesuje me".

"Niko nije David Copperfield da napravi čudo za pet dana".

"U nekim stvarima nekad i pretjeram, ali drugačije ne znam. Kao igrač sam bio fanatik, a fanatik sam i danas kao trener".

"Ma, kakvo odijelo. Bit ću u trenerci i odmah do aut linije. I ja ću učestvovati u utakmici sa svojim igračima. Sve preživljavam s njima, ako ginemo - ginemo zajedno!".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Potrebno je u ekipi imati tri znalca i osam igrača samo da smetaju, i bit ćeš u vrhu Premijer lige. Pa, nije ovo Bundesliga".

"Nema tajni između nas i Sarajeva. Ako ih mi možemo nečim iznenaditi, onda su glupi. Ako oni nas mogu nečim iznenaditi, glupi smo i mi. Tu mislim i na stručni štab, i na fudbalere pojedinačno".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.