Nakamura sve bliže Espanyolu

Nakamura sve bliže Espanyolu

Celticov vezista Shunsuke Nakamura (31) sve je dalje od povratka u domovinu, a sve bliže potpisu za španski Espanyol.

U posljednje se vrijeme spominjao Nakamurin povratak u Yokohama Marinose, ekipu u kojoj je 1997. godine započeo karijeru, nakon čega je 2002. prešao u Regginu. U Celticu je od 2005. godine, ali, čini se, približilo se vrijeme rastanka.

Nakamurin je agent otputovao u Španiju gdje se treba sjesti za stol sa čelnim ljudima Espanyola koji su pokazali interes za kupnju najboljeg japanskog fudbalera.

Nakamuri krajem mjeseca ističe ugovor sa škotskim klubom s kojim je osvojio tri naslova najbolje momčadi u tamošnjem prvenstvu, pa će budućim poslodavcima biti znatno olakšan način njegova dovođenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.