Nakon 13 utakmica Willem i dalje bez pobjede
21-godišnji napadač, Ruud Boymans

Eredivisie, 13. kolo, Willem II - Venlo 1:4

Nakon 13 utakmica Willem i dalje bez pobjede

U okviru prve utakmice 13. kola holandske Eredivisije sastale su se dvije ekipe sa začelja tabele, Willem II i Venlo, a domaći su upisali i jedanaesti poraz u sezoni.

Willem II je imao dobru priliku da upiše prvu pobjedu ove sezone na svom Koning Willem II stadionu, no nisu uspjeli jer su savladani sa 1:4 od strane Venla koji također loše igra ove sezone.

U 23. minuti defanzivac Arjan Swinkels pravi prekršaj u svom šesnaestercu nakon kojeg dobiva crveni karton. Siguran sa bijele tačke je bio 21-godišnji Ruud Boymans. Rezultatom 0:1 se otišlo na odmor.

Samo pet minuta igre u nastavku je trebalo Ruudu Boymansu da postigne svoj drugi gol na susretu, a već tri minute poslije sve je bilo gotovo. Mrežu Willema je zatresao Mađar koji je na posudbi iz Genka, Balázs József Tóth.

Oko 70. minute došlo je do nešto dužeg prekida, a nakon što se igra nastavila ubrzo je pao i još jedan pogodak. Gol u 75. minuti je postigao Diogo Filipe Guerreiro Viana.Willem je do kraja ubažio poraz, a konačnih 1:4 je postavio Maceo Rigters u 86. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.