Nakon 168 dana vratio se Zolotić - Željina fortuna

Povratak nakon teškog loma noge

Nakon 168 dana vratio se Zolotić - Željina fortuna

Pukla je, mislio sam da je to bio samo zvuk košpice u ustima kolege koji je sjedio do mene, nažalost nije. Tog 10. aprila, u susretu sa Zrinjskim na Grbavici, mladi reprezentativac BiH i fudbaler Željezničara, Nermin Zolotić, doživio je težak lom noge nakon nenamjernog starta Hrvoja Miličevića. 

Mnogi nisu vjerovali da se to desilo upravo ovom sjajnom mladom igraču, ali iste večeri Zolotić je operisan na KCUS-u. Po izlasku iz bolnice, nakon gipsa i štaka, uslijedio je poprilično dug oporavak, najviše se oteglo popularnom Zoli, a onda stručnom štabu aktuelnog šampiona i njegovim navijačima, koji su sa nestrpljenjem očekivali povratak njihovog djeteta i jednog od navrijednijih „eksponata“ u igračkom sastavu Željezničara.

Na pres-konferenciji pred utakmicu sa Leotarom, iako upitan za mogućnost povratak u tim Nermina Zolotića, šef stručnog štaba Plavih Dino Đurbuzović, skoro pa kategorično, odbio je povratak U-21 reprezentativca BiH na teren u jednog ovakvoj utakmici. Iskusno je Dino „odradio“ predstavnike medija. Nije mu zamjeriti, za pretpostaviti je da mu je želja bila ne stvoriti dodatni pritisak kod Zolotića, kako ne bi izgorio u jednoj „običnoj“ utakmici, u kojoj je Želji trebala pobjeda za izlazak iz negativnog niza od pet utakmica bez pobjede.

Pred kraj prvih 45 minuta, nakon povrede Selimovića, Đurbuzović je na zagrijavanje poslao Bajića, a malo kasnije Sadikovića i Zolotića. Već tada su zapljeskali svi na stadionu znajući da bi plavokosi fudbaler mogao zaigrati prvi put u jednoj zvaničnoj utakmici nakon teškog loma noge.

Nije bilo teško pretpostaviti da će Zolotić nakon dugo vremena zaigrati u omiljenom mu dresu. Oni upućeniji koji su ugledali transparent Košpicari na južnoj tribini, već su glasno međusobno pričali kako je Zolotić „razdužio“ transparent momcima koji su ga posjetili u bolnici par dana nakon operacije. „Deal“ sklopljen u bolnici bio je takav da im na dan utakmice, u kojoj će zaigrati prvi puta nakon povrede, Zolotić vrati transparent. Tako je i bilo, ali čekao se trenutak.

Već na samom početku drugog dijela igre Bajić je zamijenio Selimovića, a nedugo zatim i mladi Sadiković je ušao u igru umjesto dvostrukog asistenta i kapiten Nermina Jamaka, a traka je preselila na ruku Srđana Stanića.

I onda se u 64. minuti Grbavicom prolomilo skandiranje „Zolotić Nermin“. Nakon 168 dana Zola je bio spreman da ponovo kroči na teren u omiljenom dresu, u borbi za premijerligaške bodove i prekid lošeg niza. Minut kasnije Zola je zamijenio Tomislava Tomića, a Srđanu Staniću nije bilo mrsko kapitensku traku predati povratniku u tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva druga Željina djeteta, Jamak sa dvije asistencije i Hodžić sa hat-trickom, olakšali su Zolotić povratak na travnjak svoje Grbavice. Je li slučajnosti ili sudbina teško je reći, ali sa povratkom Zolotića kao da se i fortuna vratila u redove aktuelnog šampiona.

Teška povreda ostavila je tek male tragove koji će ubrzo nestati, a mladi fudbaler Željezničara i noćas je pokazao da nije zaboravio igrati lopte i boriti se za plavi dres.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.