Nakon Dedića, Bevab i Adilović otpali za duel protiv Zrinjskog
Zeničani u problemima sa povredama i izostancima igrača pred duel protiv aktuelnog prvaka BiH

Zeničani u problemima pred duel sa aktuelnim prvakom

Nakon Dedića, Bevab i Adilović otpali za duel protiv Zrinjskog

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na Bilinom Polju dočekati aktuelnog prvaka tim mostarskog Zrinjskog. Zeničani će protiv gostiju iz Mostara pokušati popraviti loš dojam iz prošlog kola, kada su posramljeni na Pecari.

Šef stručnog štaba Adnan Ornek ima dosta problema sa sastavljanjem tima za narednu utakmicu. Kao što smo pisali, zbog tri žuta kartona duel protiv Zrinjskog propustit će Anel Dedić, ponajbolji igrač Čelika u dosadašnja tri odigrana kola. Pored njega za duel u nedjelju otpali su lijevi bek Dino Bevab, kojem je protiv Željezničara pukao aduktor, dok je na treningu Tarik Adilović izvrnuo zglob.

Protiv Zrinjskog očekuje se dosta promjena u ekipi, budući na lošu partiju protiv Širokog Brijega. Na golu se očekuje promjena Dujković-Ružić, kao i u veznom redu, gdje bi od prve minute trebao šansu dobiti Grahovac. Kada je u pitanju ofanzivni dio, Jazvin, Mujanović i Jurina su u najozbiljnijoj konkurenciji za početnu postavu za derbi protiv aktuelnog prvaka.

Još nije poznato ko će zamijeniti Bevaba na poziciji lijevog beka, Zeničani za tu poziciju imaju samo mladog Gabrijela Popovića, koji se na Pecari nije proslavio. Postoje kombinacije da na poziciji lijevog beka zaigra Livaja, dok bi desnu stranu pokrio Mehić, kojeg su nekoliko puta na pripremnim utakmicama koristili uz desnu aut liniju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi