Nakon "desetke" PSV-a novi poraz Feyenorda
Napadač Alkmaara, Graziano Pellè

Eredivisie, 12. kolo

Nakon "desetke" PSV-a novi poraz Feyenorda

Današnjim utakmicama holandske Eredivisije kompletirano je 12. kolo u kojem je nakon "desetke" PSV-a u prošlom kolu Feyenoord doživio još jedan poraz, a Willem ni nakon 12 utakmica nije uspio upisati pobjedu.

Alkmaar je upisao šestu pobjedu ove sezone i to na svom terenu protiv Feyenoorda koji je došao na AZ Stadion uzdrman "desetkom" PSV-a. Domaćini su poveli golom australijskog reprezentativca Bretta Trevora Holmana u samom finišu prvog poluvremena.

U 60. minuti Talijan Graziano Pellè udvostručava prednost Alkmaara, a devet minuta kasnije 18-godišnji Luc Castaignos vraća nadu timu iz Rotterdama, međutim do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Na stadionu Parkstad Limburg u susretu između Rode i Willema gledaoci su mogli vidjeti četiri gola, po dva u obje mreže. Domaći su poveli golom veznjaka Willema Janssena u 9. minuti, da bi do kraja prvog poluvremena gosti poravnali preko Austrijanca Andreasa Lasnika u 21. minuti.

Willem Janssen svojim drugim golom na utakmici u 68. minuti ponovo vraća prednost svojoj ekipi, no Willem pred sami kraj utakmice u 90. minuti ponovo poravnava što je bio i konačar rezultat utakmice, 2:2. Ovaj put mrežu domaćina je pogodio napadač Gerson Sheotahul.

Den Haag je na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladao Utrecht golom Lexa Immersa u 45. minuti, dok u utakmici između Nijmegena i Vittesea nije bilo pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.