Nakon Isca, Joaquina i Toulalana, Malaga i bez Demichelisa

Argentinac traži novi klub

Nakon Isca, Joaquina i Toulalana, Malaga i bez Demichelisa

E. Škorić

Iskusni nogometaš Martin Demichelis (32) nije dogovorio nastavak saradnje s Malagom, pa je napustio redove španskog prvoligaša iz Andaluzije.

Argetninac je 1. jula i zvanično postao slobodan igrač, a nakon što nije prihvatio novi ugovor od kluba, bilo je jasno da će karijeru nastaviti negdje drugo. Kako sada stvari stoje, Demichelis bi se mogao vratiti u matični klub - River Plate, gdje je nastupao šest godina.

Iz Rivera se 2003. godine "lansirao" u Evropu, zaigrao je za Bayern, a kasnije završio u Malagi. Tačnije, u Španiju je stigao 2011. godine i do danas je za klub odigrao 84 utakmice te postigao sedam golova.

Novi trener Malage Bernd Schuster izjavio je kako je želio zadržati iskusnog odbrambenog igrača, ali je morao prihvatiti Demichelisovu odluku. Iz Malage će tražiti zamjenu, a klub su ovog ljeta napustili i trener Manuel Pellegrini, zatim Joaquin (Fiorentina), Isco (Real Madrid), te Jeremy Toulalan (Monaco)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.