Nakon Reala Mourinhov asistent sjeda na klupu Boroa?

Aitor Karanka u potrazi za angažmanom

Nakon Reala Mourinhov asistent sjeda na klupu Boroa?

Middlesbrough je otpustio Tonyja Mowbraya nakon niza loših rezultata ekipe iz engleskog Championshipa. 

Ekipa koja se nalazi u sredini tabele engleskog Championshipa sada je u potrazi za novim menadžerom, a kao glavni kandidat danas se spominje Baskijac Aitor Karanka. 

Middlesbrough, ili Crystal Palace?

Karanka je dres kraljevskog kluba nosio u periodu od 1997. do 2002. godine, a sa Madriđanima je bio dva puta i prvak Evrope. Ovaj rođeni Baskijac radio je kao pomoćnik Josea Mourinha u Real Madridu od 2010. do 2013. godine. Nakon što je Portugalac protjeran sa Santiago Bernabeua za njim je otišao i njegov pomoćnik Karanka. 

Karanka je bio povezivan i sa Crystal Palaceom koji je otpustio Iana Hollowaya nakon niza loših rezultata. Trenutno je na mjestu šefa stručnog štaba Keith Millen koji je istakao da je klub u potrazi za iskusnim trenerom sa stažem u Premiershipu. Karanka ne zadovoljava kriterije koje je klub postavio i čini se da je Baskijac bliži odlasku u Championship, a ne u Premiership. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.