Nakon Sagne i Kaboula, Francuzi ostali i bez Remyja

Ništa od Eura za napadača Marseillea

Nakon Sagne i Kaboula, Francuzi ostali i bez Remyja

Edmir Škorić

Još jedan udarac pretrpio je francuski selektor Laurent Blanc uoči Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini ovog ljeta.

Naime, nakon Bacaryja Sagne (Arsenal) i Younesa Kaboula (Tottenham), sa spiska za EP otpao je i Loic Remy. 

 

Marseilleov ofanzivac povrijedio je mišić 13. maja u prvenstvenoj utakmici protiv Auxerrea. Iako ga je Blanc prethodno uvrstio među 26 kandidata na preliminarnom spisku, njegovo zdravstveno stanje se nije poboljšalo i izvjesno je da neće biti u Poljskoj i Ukrajini.

 

Potvrdio je tu vijest Francuski nogometni savez (FFF) na službenim internetskim stranicama.

 

"Loic Remy propušta Euro 2012. Nije se u potpunosti i na vrijeme oporavio od povrede".

 

Remy je odigrao sedam od 10 kvalifikacijskih utakmica za Trikolore. Ukupno je odigrao 17 utakmica za Francusku te je postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.