Nakon sezone iz snova, mora da bira: "I Nijemac sam i Nizozemac, težak je izbor"

Gosens mora odlučiti

Nakon sezone iz snova, mora da bira: "I Nijemac sam i Nizozemac, težak je izbor"

E. Škorić

Nogometaš Atalante Robin Gosens ima mogućnost da bira između Nizozemske i Njemačke.

Njegova majka je Njemica, otac Nizozemac i stoga 25-godišnji lijei bek Atalante ima pravo da sam donese odluku za koga da igra, a budući na partije koje je pružao tokom sezone, i jedni i drugi su spremni da ga "udome".

Italijanski sportski list Gazzetta dello Sport javlja da je Gosens trebao dobiti poziv Njemačke za prijateljsku utakmicu protiv Italije. Večeras bi možda i debitovao, da utakmica nije otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, prošlog mjeseca Gosens je objavio da još nije donio odluku.

"Odrastao sam u Njemačkoj, tako da se s jedne strane osjećam kao Nijemac. No, također sam dugo igrao nogomet u Nizozemskoj. Dakle, i Nijemac sam i Nizozemac", priznaje Gosens, pa dodaje:

"To su i nogometno lude zemlje i zemlje koje žive za nogomet. Ako stvarno moram birati, mislim da je to težak izbor. Osobno nisam čuo ništa s obje strane. Uglavnom čujem iz medija".

On je igrao u Nizozemskoj za Vitesse, Dordrecht i Heracles prije nego je 2017. prešao u Atalantu s kojom je prava senzacija ove godine u Ligi prvaka. Tim iz Bergama je u četvrtfinalu nakon što je u osmini finala nadigrao Valenciju, a prethodno je imao zapažene rezultate u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi