Nakon Srbije Grahovcu i Crna Gora u srcu

Kakav karakter

Nakon Srbije Grahovcu i Crna Gora u srcu

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački golman, koji sa dosta uspjeha brani gol Otelula, Branko Grahovac, nastavio se nuditi selekcijama iz regiona.

Naime, ovaj golman prije nekoliko mjeseci rekao je da nema namjeru se odazvati eventualnom pozivu našeg selektora Safeta Sušića i da svim srcem želi braniti za Srbiju.

Međutim, Grahovacu u srcu nije samo Srbija. Naime, ovaj golman bi sada rado branio i za Crnu Goru.

"Svim srcem bih volio da branim za Crnu Goru. Znam da imate sjajnog golmana Mladena Božovića, ali mislim da bih mogao da budem prava alternativa za njega. Smatram da sam dostigao taj nivo, branim u Ligi šampiona, a ukoliko bi me Crna Gora htjela, odrekao bih se i bosansko-hercegovačkog pasoša. Jedini sam golman iz Bosne i Hercegovine koji brani u Ligi šampiona, ali imam razloge zbog kojih neću da branim za zemlju u kojoj sam rođen. Proveo sam pet prelijepih godina u Zeti, imam i podršku Branislava Đukanovića, koji je sve vrijeme trenirao sa mnom dok sam bio u Golubovcima. On me u dušu poznaje, zna kakav sam golman", prenose crnogorski mediji izjavu Branka Grahovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.