Nakon tri odigrana kola u FK Sarajevo niko nije dobio ocjenu kao Hebibović
Sa dva postignuta gola Hebibović bio najbolji pojedinac protiv Slobode

Zabio dva gola

Nakon tri odigrana kola u FK Sarajevo niko nije dobio ocjenu kao Hebibović

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Odigrana su tri kola Premijer lige BiH. Zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi nad Slobodom (3:0) prvu poziciju preuzelo je Sarajevo. 

Aktuelni prvak je lider na tabeli sa sedam bodova, isto toliko imaju Čelik i Željezničar, s tim da Bordo tim ima najbolju gol-razliku poslije tri odigrane utakmice.

Najbolji pojedinac susreta protiv tuzlanskih Crveno-crnih bio je Anel Hebibović koji je zabio dva gola u drugom poluvremenu te je tako stigao do brojke od 36 golova u najjačem rangu bh. fudbala.

Prema InStat izvještaju Hebibović je za svoj nastup protiv Slobode dobio index 337 te je to najveća ocjena koju je u dosadašnjem dijelu sezone dobio neki igrač FK Sarajevo.

Ovaj bočni fudbaler je igrao i u prva dva kola, protiv Zrinjskog je dobio ocjenu 263, dok prosjek kvari susret protiv Čelika kada je dobio ocjenu 213.

Osim Hebibovića odlične ocjene ima i golman Vladan Kovačević koji je odličnim intervencijama protiv Slobode pokazao da se radi o veoma perspektivnom čuvaru mreže.

Iz statističkog ugla njegov učinak u susretu sa tuzlanskim premijerligašem je ocjenjen sa indexom 267.

Reprezentativac BiH je najbolju ocjenu dobio u prvom kolu protiv Zrinjskog (275), a najslabiju protiv Čelika (2016).

Đokanović "eksplodirao"

Kada su u pitanju igrači koji su stigli tokom ljetne pauze najviše prilika za igru dobijaju Besim Šerbečić i Slobodan Milanović. Tako je štoper bio sjajan protiv Čelika (245), dok je ofanzivac najbolji meč odigrao protiv Slobode (310).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među igračima koji su možda i nenadano dobili priliku se nalazi i Andrej Đokanović, a ovaj 18-godišnji veznjak je ukazano povjerenje iskoristio za najbolji mogući način.

Posmatrajući statistiku najbolji meč je odigrao protiv Zrinjskog (258), protiv Slobode (232) je također bio na nivou, dok je njegov najslabiji rezultat ostvario u duelu s Čelikom (205) s tim da na Bilinom polju nije bio starter te je na terenu proveo nešto više od pola sata.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije