Nakon Verrattija, PSG "krade" novu veliku nadu italijanskog fudbala?

Tonali na meti Parižana

Nakon Verrattija, PSG "krade" novu veliku nadu italijanskog fudbala?

PSG je svojevremeno ispred nosa italijanskim velikanima ukrao Marca Verrattija koji je tada važio za veliku nadu fudbala na Apeninima.

"Sveci" su tada za potpis omalenog veznjaka Pescari platili 12 miliona eura, a Verratti se kao 19-godišnjak zaputio ka Parizu.

Sada francuski mediji tvrde da je PSG zainteresovan za usluge nove velike nade italijanskog fudbala, igrača kojeg već odavno porede sa legendarnim Pirlom.

L'Equipe prenosi da je PSG spreman platiti 30 miliona eura za 19-godišnjeg veznjaka Brescije Sandra Tonalija.

Ni Tonali nema iskustvo igranja u elitnom rangu italijanskog fudbala, baš kao što nije imao ni Verratti, ali to izgleda neće spriječiti PSG da pokuša realizovati njegov transfer.

Mladi reprezentativac Italije je, navodno, velika želja novog sportskog direktora PSG-a Leonarda koji je njegove igre pratio dok je još obnašao svoju funkciju u Milanu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, vlasnik Brescije Massimo Cellino tvrdi da Tonali nije na prodaju, ali italijanski mediji smatraju da su šanse kluba koji je izborio povratak u Seriju A da zadrži svog "dragulja" jako male.

Sada ostaje da se vidi da li će baš PSG biti Tonalijeva naredna destinacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije