Nalazi kažu:Spahić boluje od svinjske gripe

Nalazi kažu:Spahić boluje od svinjske gripe

Francuski mediji objavili su sinoć saopštenje Montpelliera prema kojem je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić obolio od virusa H1N1, odnosno svinjske gripe.

Spahić se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, gdje će provesti narednih pet dana čekajući nalaze doktora. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer je morao prije vremena napustiti trening svoje ekipe, žaleći se na umor. Na zvaničnoj stranici Montpelliera objavljeno je kako se jedan njihov igrač žali na simptome koji su veoma slični onima zloglasnog virusa H1N1.

U Montpellieru su odmah naložili da se urade nalazi krvi Emira Spahića, a oni su, nažalost, pokazali prisustvo virusa H1N1. Ovakav razvoj situacije gotovo pa sigurno znači da kapitena reprezentacije BiH neće biti na okupljanju, zakazanom za ponedjeljak, jer će se nalaziti u karantinu do nedelje, a pod velikim je znakom pitanja i njegov nastup u predstojećim susretima kvalifikacija za odlazak na SP, što je za bh. tim, ogroman hendikep.


"Ovoga sam se najviše plašio, da nam se ne dogodi nešto nepredviđeno. Ne znam šta da radim. Bez Spahića smo mnogo slabiji, u to nema nikakve sumnje", kaže selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

Kapiten bh. tima odlično je startao sezonu u svom novom klubu, gdje je u prva tri kola postigao dva gola, te je izabran za najboljeg igrača frnacuske lige u 3. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.