Nalchik sve bliže nižem rangu, Zahirović strijelac

Nalchik sve bliže nižem rangu, Zahirović strijelac

U današnjoj prvoj utakmici 6. kola Ruske premijer lige za opstanak snage su odmjerili ekipe Rostova i Spartak Nalchika.

Rostov je već u početku preuzeo inicijativu na terenu i kaznio goste u 11. minuti golom Bracamonte, a 19 minuta kasnije, Kornel Salata je povećao prednost na 2:0 i to sjajnim golom makazicama sa ivice šesnaesterca.

 

Nakon pauze, početkom drugog poluvremena Spartak Nalichk je krenuo ofanzivno prema golu Rostova, a to se najviše isplatilo u 61. minuti kada je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adnan Zahirović, pogodio gol Rostova za 2:1.

 

Deset minuta prije isteka regualnog vremena Spartak Nalchik ostaje bez Siradze koji je dobio crveni karton, ali do kraja susreta rezultatske promjene nije bilo.

 

Ovo je Spartaku četvrti poraz u nizu u ligi za opstanak.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.