Naldo: Jedva čekam da ponovo zaigram

Vraća se nakon godinu dana pauze

Naldo: Jedva čekam da ponovo zaigram

E. Škorić
Teme:

Werder iz Bremena danas igra prijateljsku utakmicu protiv St. Paulija, što bi mogla biti prilika da nakon 458 dana zeleno-bijeli dres ponovo obuče brazilski branič Naldo.

Naldo je još prošle sezone povrijedio koljeno, te je morao "pod nož" i godinu dana nije odigrao nijednu utakmicu.

"Prijateljski susret sa St. Paulijem bit će dobra prilika da testiramo spremu Nalda", rekao je trener Werdera Thomas Schaaf, dok je poprilično uzbuđen i Brazilac...

"Presretan sam što mogu ponovo igrati. Operacija je protekla dobro, moje koljeno je sada uredu. Nemam uopće strah i jedva čekam da zaigram. Presretan sam", kazao je Naldo, koji se posebno zahvaljuje navijačima na moralnoj podršci tijekom njegova oporavka.

"Oni su mi bili velika podrška. Uvijek bi me pitali: Kada ćeš opet igrait? Uskoro, odgovarao sam. To je to!".

Zadnji put Naldo je igrao 15. maja prošle godine, kada je njegov Werder poražen u finalu njemačkog Kupa s 4:0.

Naldo će sigurno zaigrati protiv St. Paulija, no ne svih 90 minuta: "Nisam spreman za 90 minuta, ne još uvijek. Moram biti oprezan".

Svoj debi upisat će i Millerntor Aleksandar Ignjovski (20), srbijanski defanzivac, koji priznaje kako se raduje svom prvom nastupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.