Nalić: Ako uspijemo osigurati tri pojačanja koja želimo, bićemo konkurentni za vrh PL BiH

Ekipa Tuzla Cityja u punom pogonu na Kupresu

Nalić: Ako uspijemo osigurati tri pojačanja koja želimo, bićemo konkurentni za vrh PL BiH

Ekipa Tuzla Cityja je jučer stigla na Kupres, gdje će odraditi jedan dio priprema za narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vrlo brzo nakon dolaska na Kupres, ekipa Tuzla Cityja je počela s radom. Za sada je trener Zlatan Nalić izuzetno zadovoljan kako teku treninzi i pripreme uopšte.

Ekipa portala SportSport.ba je Nalića "uhvatila" tokom današnjeg popodnevnog treninga.

"Za sada je odlično, jučer smo imali dolazak u hotel i popodne smo odarili prvi trening koji nije bio nimalo lak. Jutros smo imali jedan dosta paklen trening i sada radimo drugi, to je dakle treći od kada smo došli. Dosta fini uslovi za rad, klima nas je poslužila, jučer je bilo dobro, danas je možda malo toplije. Vidjet ćemo kako će biti u narednim danima", rekao je Zlatan Nalić.

Ne rade samo igrači, "u pogonu" ste i vi i sportski direktor Muratović...

"Sve sam ih aktiviro, svi smo mi jedan klub, ne možemo jedni bez drugih, nema uspjeha ako ne vučemo zajedno", poručio je Nalić.

Tuzla City je osigurao pojačanje u liku Adnana Džafića, kada se on priključuje timu?

"Džafić dolazi sutra, priključuje se ekipi i biće na popodnevnom treningu"

Da li je Tuzla Cityju potrebno još pojačanja?

"Potrebno je. Ukoliko budemo uspješni na ovom prelaznom roku, trebali bismo dovesti možda dva dosta aktuna pojačanja, na dvije pozicije i jednog fudbalera kao želju. Ako uspijemo osigurati sva ta tri pojačanja, onda smo konkurentni za top Premijer lige", istakao je trener Tuzla Cityja.

Hasanović je doživio tešku povredu koljena.

"Nažalost, da... Poslali smo mu poruku kao što ste vidjeli... Upravo sam dobio poruku da se morao podvrgnuti operativnom zahvatu u Novom Sadu. Suosjećamo se sa njim, jako nam je žao. Riječ je o izuzetno finom momku i izuzetno ovažnom igraču za naš tim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U petak je provjera protiv kvalitetnog protivnika, Veleža.

"Sve su provjere, i kada se mi podijelimo na dva tima, meni je to provjera. Naravno, kada imamo nekog protivnika sa druge strane, možda je organizacija tog treninga malo drugačija s obzirom da smo u bojama itd. Međutim, kod nas je u ovom periodu fokus 100% na razvijanju igre, nipošto na rezultatima, ali i naravno da je veoma bitno pobjeđivati, ako uspijemo - to je super", poručio je na kraju Nalić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jc999
Vi ste izgubili veliko pojačanje zbog sitniša i neuspjele manipulacije mladog ali ne naivnog igrača a to će Vam se vrlo brzo pokazati i samo... ?
2 2
nijepoznat
Sretno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi