Nalić: Ovo je historijska pobjeda za Tuzla City

Bolji od Radnika

Nalić: Ovo je historijska pobjeda za Tuzla City

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja savladali su večeras na Tušnju ekipu Radnika sa 1:0 u meču sedmog kola Premijer lige.

Tuzla City uspio je da dođe do važna tri boda, a odlučujući trenutak meča desio se na startu drugog dijela kada je gol za 1:0 postigao Nermin Crnkić.

Nakon meča oglasio se i trener domaćeg tima Zlatan Nalić koji je imao šta da kaže.

"Kako neću biti zadovoljan, ovo je historijska pobjeda. Prvi put je Tuzla City savladao Radnik i prije ovoga smo imali gol razliku 10:2 što je zaista loše. Naravno da je bitna pobjeda za ubuduće, ali i za prvenstvo jer smo nastavili sa skupljanjem poena što je primarni cilj", rekao je Nalić za Arena Sport i nastavio.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro s naše strane i stvorili smo mnoštvo šansi i mogli dati nekoliko golova. U drugom dijelu smo poveli, ali mislim da smo prerano postigli gol promijenilo se ritam utakmice neplanski i malo smo pali. Desilo se i nekoliko neželjenih situacija u našem kazenenom prostoru, ali ništa opasno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prelazni rok i eventualna pojačanja?

"O tome više ne razmišljam igramo s onim što imamo. Vezni red dolazi i razigravaju se igrači koje imamo. Imali smo mnogo igrača koji nisu bili na pripremama, ali polako stavljamo akcenat na igru veznog reda i to je danas dobro izgledalo. Mislim da ćemo za dvije tri sedmice biti na nivou na kojem želimo".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Kaze Nalic:”Prerano smo postigli go”,ne znam il’ bi plako’ il’ bih se smijo’
10 6
Brazuka
Gospodin si. Ovi miševi nek seru po stranicama, sta ce drugo nit života nit ista
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi