Nani: Ferguson mi je puno pomogao

Portugalac sa Old Trafforda

Nani: Ferguson mi je puno pomogao

Edmir Škorić
Teme:

Portugalac Nani ističe kako je imao punu podršku Sir Alex Fergusona, koji mu je pomogao spasiti karijeru na Old Traffordu.

Manchester United sutra gostuje na Emiratesu kod Arsenala u veoma uzbudljivom nastavku borbe za naslov Premiershipa. Portugalski veznjak Nani govorio je o svojoj karijeri, objašnjavajući kako mu je Sir Alex Ferguson dosta pomogao te da je sada budućnost njegove nogometne karijere neupitna.

"Iz tjedna u tjedan trener je pokazivao sve više i više povjerenja u mene i stvarno mi je pomogao. Nije lako u Unitedu izboriti svoje mjesto u prvoj momčadi jer je to uistinu veliki kolektiv sa velikim brojem dobrih igrača. Imao sam problema na početku ove seone i ozljede su sigurno uništile moje nastupe. Bilo je zaista teško", kazao je Nani, koji dodaje.

"No, Sir Alex je bio vrlo jasan sa mnom - govorio je opširno o tome što je očekivao od mene i uvijek je bio pozitivan. Promijenio je moj mentalitet i poboljšao moj moral u proteklih mjesec dana."

Nani je kao i Ronaldo stigao iz lisabonskog Sportinga 2007. godine i donedavno produženje ugovora s Unitedom činilo se nemogućim, no portugalski veznjak sada potpuno drugačije razmišlja.

"Ferguson nikada nije inzistirao na mom odlasku, sve dok sam ja uvjeren da mogu pružiti najbolje ovoj momčadi. I da, kao što sam uvijek govorio, ja sam Nani, a ne Cristiano Ronaldo. Ne želim da me uspoređuju s Ronaldom, jer je naš stil igre potpuno drugačiji", dodaje Nani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.