Nani još uvijek nije prebolio poraz od Španije

"Zaslužili smo pobjedu"

Nani još uvijek nije prebolio poraz od Španije

A. Haznadarević

Krilni napadač Manchester Uniteda Nani još jednom se osvrnuo na nastup portugalske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Portugal je dogurao sve do polufinala, u kojem je boljim izvođenjem penala bolja bila Španija, koja je kasnije osvojila svoj treći uzastopni naslov na najvećim takmičenjima.

 

Nani tvrdi da je Cristiano Ronaldo prije pucanja penala insistirao da on bude posljednji, peti izvođač, no nije dočekao svoj red jer su Moutinho i Alves bili neuspješni, pa su Španci slavili sa 4-2.

 

"Mislim da tu nije bilo nikakvih kontroverzi oko tog pitanja. Cristiano je tražio da puca zadnji. Ja sam rekao selektoru da mi je svejedno, da mogu pucati u bilo kojoj seriji. Meni to nije bio problem. Penali su ionako lutrija u kojoj odlučuje sreća i ništa više", kaže Nani, koji je zabio svoj penal.

 

"Naravno da smo razočarani otišli s turnira. Bili smo tako blizu, ali opet, možemo biti jako zadovoljni s onime što smo napravili. Dali smo sve od sebe i pokazali kvalitet koju imamo. Španci su na kraju imali samo više sreće od nas. Kod izvođenja jedanaesteraca se sve svodi na sreću. Nismo zaslužili takav poraz."

 

"Španjolci su veliki šampioni,  ali smo u polufinalu zaslužili pobjedu protiv njih. Zaslužili smo to finale. Svejedno, mogli smo otići s prvenstva visoko uzdignutih glava", zaključio je Nani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.